Over mij

Hallo!

Ik ben Nicoline Smalbraak, filosofe, mindfulness trainer, en ondernemer en ik wil jou helpen om te leven met aandacht!

Met aandacht is de wereld mooier, het leven leuker en lijkt alles bovendien net iets langer te duren. Een ideale lifehack dus voor iedereen die bij voorbaat vindt dat het leven eigenlijk niet lang genoeg duurt.

Ik ben zelf altijd iemand geweest die veel wil, en het liefste allemaal tegelijk. Gedreven door mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme stortte ik mij altijd van het ene in het andere avontuur. Ik begon vaak aan iets nieuws, maar maakte niet veel af. Een onbevredigend gevoel hield ik daaraan over. Nu zie ik nieuwsgierigheid als mijn grote kracht. Als mens ben je nooit uitgeleerd.

Als trainer en lifecoach wil ik altijd meer weten. Vragen stellen en verbanden leggen doe ik als filosofe van nature. Ik hou ervan om erachter te komen wat mensen drijft en wat mensen dwars zit. Ik hou ervan om verhalen te vertellen en presentaties te geven.

Sinds 2014 geef ik meditatieles en coach ik mensen om hun ideale leven vorm te geven, of hun filosofische levensvragen te onderzoeken. Levensvragen en stress zijn natuurlijk van alle tijden. Toch baart het mij zorgen dat we onze wereld zo inrichten, dat we steeds meer last van lijken te hebben van onszelf en onze omgeving. Mijn wens is bij te kunnen dragen aan een wereld waarin welzijn (van mens, dier en natuur) op nummer 1 staat.

In de afgelopen vier jaar heb ik meer dan 1000 mensen geholpen om te leren mediteren. Met mijn achtergrond in filosofie en neuro-psychologie, kan ik jou helpen om de redenen te vinden waarom jij zou willen mediteren, en je helpen om de in jouw hersenen ingebedde paden te bewandelen en versterken, die jou verder op weg brengen in je dagelijkse oefening.

Verder treed ik regelmatig op als spreker bij events, schrijf ik blogs en ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van een online training waar al mijn kennis & lifehacks in samenkomen.

Dit zijn een aantal van mijn belangrijkste inzichten/levenslessen

(ze staan niet in volgorde van belangrijkheid, en zijn aan verandering onderhevig)
  1. Maak elke dag tijd voor jezelf, al is het 5 minuten. Jij bent degene waarmee je het mee moet doen in je bloedeigen leven.
  2. Hoe jij je voelt en hoe jij denkt, bepaalt hoe jij het leven ervaart. Het leuke is, dat je daar zelf invloed op hebt!
  3. Lees (veel) boeken, lees artikelen, bekijk documentaires of films. Niet alleen over onderwerpen die je leuk vind, maar ook over onderwerpen waar je (nog) niks van weet! Verbreed je horizon, ontwikkel jezelf, je wordt er een leuke mens van.
  4. Hoe vervelend een situatie ook is, er is altijd tegelijk iets in te vinden wat fijn is.
  5. Het is heerlijk om te geven. Gek genoeg, hoe meer je geeft, hoe meer je terug ontvangt.
  6. Een leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn om razend interessant te zijn. Het mag wel natuurlijk, maar ik hou ervan om het bijzondere in het gewone te vinden.
  7. Pak een trui in als je ergens heen gaat. Je krijgt er nooit spijt van (deze heb ik gestolen van Gretchen Rubin).