Mindful Mei: Dag 24 – Beweeg – PLAY!

Mindful Mei: Dag 24 – Beweeg – PLAY!

Speels bewegen, doe je dat weleens?

In meditatie zitten we stil en ervaren we in die stilte een hele wereld op zich. Je kan zo zittend oefenen te bewegen door het leven. Je kan situaties en gedachtesprongetjes uittesten, gevoelens onderzoeken en obstakels overwinnen. Als je beweegt door het leven heb je een zekere mate van speelsheid nodig om te kunnen improviseren.

Gisteren vroeg ik of je elke dag zou willen oefenen, en wat dat voor jou betekent. Misschien ben je ergens achter gekomen wat je graag zou willen. Een diepe wens voor jezelf misschien?

Vandaag wil ik je kennis laten maken met een (dagelijkse) oefening, die mij enorm veel gebracht heeft. De routine bestaat uit 3 delen, en vandaag gaat over deel 1: Beweeg.

Doe een milde, gemakkelijke en – waarom niet? – speelse oefening:
• Ga eens staan en onderzoek: Wat heeft mijn lijf nu nodig? Is er een beweging die ik van binnenuit zou willen maken? Moet ik me uitstrekken? Moet ik mijn armen en benen uitschudden? Moet ik op en neer springen? Wil je je klein of juist groot maken?

Je lijf weet vaak precies waar het behoefte aan heeft, we hoeven er alleen maar naar te luisteren.

Om je lijf te bewegen, en met aandacht te volgen hoe die beweging voelt is heerlijk. Met name is het heerlijk om te voelen hoe je lijf NA de beweging voelt. Weet dat een beweging niet lastig of ingewikkeld hoeft te zijn. Doe wat jij nodig hebt. Beweeg zo’n 10-20 minuten in aandacht.

Welke beweging ik doe:
• Als ik mijn lichaam graag wil voelen, maar niet precies weet wat voor een beweging ik moet maken, doe ik vaak een zonnegroet. Dit is een opeenvolging van yogabewegingen waarbij je je uitrekt, vooroverbuigt, op handen en voeten komt te staan en dan weet terug stapt in je staande houding. Het is een sequentie van bewegingen die mijn hele lichaam alert maakt en laat gebruiken. Ik zet vanmiddag wel een kort filmpje online waarin ik een zonnegroet laat zien.

Hoe wil jij je lijf bewegen?

Laat je het HIER weten?