Mindful Mei: Dag 21: Balans

Mindful Mei: Dag 21: Balans

Voel jij je in balans?

We gebruiken het woord balans om te omschrijven dat we niet teveel van het ene, en niet teveel van het ander hebben. Of we bedoelen dat we stabiel zijn, en niet snel omvallen. Het gewicht is gelijk verdeeld.

Mindfulness kan je helpen om balans te vinden, maar balans tussen wat?

Wat zijn de twee uitersten waarin jij het gulden midden wil vinden?

Door de afgelopen weken met verschillende oefeningen aan de slag te gaan, heb je ontdekt hoe je je aandacht kan richten. Hoe je helemaal in het moment kan zijn. Hoe je om kan gaan met moeilijke situaties en hoe je een rustige plek kan vinden in jezelf.

Op zondag nodig ik je altijd uit om een moment in stilte te nemen. Zondag is tijdens Mindful Mei altijd onze zendag. Afgelopen week heb je on zondag doelgericht gedagdroomd, met geen ander doel dan het dagdromen zelf.

Vandaag mag je iets vergelijkbaars doen, maar stel jezelf tijdens dit dagdromen de vraag: Wanneer ben jij in balans? Wat heb jij nodig om in balans te zijn, en hoe kan je dat aan jezelf geven? Je kan tussendoor natuurlijk steeds je ademhaling opzoeken, om zo steeds ruimte te maken voor nieuwe inzichten.

Leg een opschrijfboekje klaar en een pen. Trek ongeveer 15 minuten (of langer) uit voor deze oefening. Zet een wekkertje als je dat fijn vindt.

1 * Ga ergens zitten of liggen, op een plek waar je niet gestoord kan worden.
2 * Haal een aantal keer diep adem, en volg je ademhaling met aandacht.
3 * Nodig jezelf uit om over de vraag na te denken: Wat is balans? Wanneer voel jij je in balans? Hoe kan je dat aan jezelf geven?
4 * Beweeg af en toe terug naar je ademhaling, om ruimte te maken opnieuw de vraag te stellen. Wanneer ben jij in balans? Hoe kan je dat aan jezelf geven?
5 * Kom weer terug bij je ademhaling. Misschien is er nog iets anders wat voorbij komt in je ervaring dat een moment van aandacht verdient.
6 * Schrijf je antwoorden op, als je wekker is gegaan. Lees daarna je antwoorden nog eens. Hoe voel je je nu?

Laat me weten wat je bent tegengekomen! Ik ben ook super benieuwd naar jullie antwoorden, wat betekent balans voor jou?

Laat je het HIER weten?