Mindful Mei: Dag 18 – Volhouden

Mindful Mei: Dag 18 – Volhouden

We zijn ruim over de helft van de maand mei, en misschien merk je al dat je soms met meer aandacht in het leven staat. Dat je je ontspannen voelt en in balans. Mooi!

Toch heb je misschien een dag gehad dat je er wel even klaar mee was. Hup! Over tot de normale orde van de dag! Het kan ook zijn dat je nog niet zoveel verschil ziet, dat je nog steeds stress hebt en je afvraagt.. waarom doe ik eigenlijk met deze oefeningen mee? Of je mist een dag van oefenen en denkt: “Nu heeft het ook allemaal geen zin meer, laat ik er maar helemaal mee ophouden.” ..de ALLES-of-NIETS denkfout.

Vandaag staat daarom in het teken van volhouden. Want door je oefeningen vol te houden, kan je steeds een diepere ervaring krijgen. Je begint niet steeds meer bij het eerste begin, maar begint vanuit een weten, vanuit een opgebouwde basis. Zo gaat in je aandacht steeds meer opvallen, en kom je steeds meer in balans. Je gaat als het ware met elke oefening op je eigen schouders staan, zodat je nog verder kan reiken.

Ook als je soms een dag mist, is het weer opnieuw verder gaan een van de belangrijkste skills die je kan ontwikkelen. Een dag missen kan natuurlijk! Soms komt het leven even tussendoor. Wat je hebt opgebouwd blijft wel bestaan, als je het af en toe maar even aanraakt.

Kies dus vandaag de oefening uit van de afgelopen dagen die je het fijnste vond, of de oefening die je nog iets meer aandacht wilde geven. Doe deze oefening en zoek de verdieping op. Laat dan hieronder weten:

* Welke oefening heb jij gekozen?
* Wat merk je een tweede keer?
* Wat is er anders? Wat is hetzelfde?

Laat je HIER weten hoe je het vond?

Succes! Liefs, Nicoline