Mindful Mei: Dag 9 – Bewegen

Mindful Mei: Dag 9 – Bewegen

Veel mensen denken dat je voor meditatie altijd stil moet zitten, vandaag gaan we ontdekken dat we ook kunnen bewegen in aandacht. Door gisteren de bodyscan te doen, zijn je misschien dingen opgevallen in je lijf waar je anders aan voorbij gaat. Vandaag gaan we het lichaam weer onder de loep nemen, maar nu terwijl we bewegen.

Bewegen in aandacht is op een heel andere manier bewegen dan sporten in de sportschool, of lopen/fietsen naar je werk. Meestal als we ons lijf bewegen, doen we dat met een bepaald doel of idee. We willen bijvoorbeeld fit worden of afvallen, of we willen snel ergens naartoe. We willen de vuilnis buiten zetten of een kind optillen. Je kan dan wel bewegen met aandacht, maar je gedachten zijn met iets anders bezig dan met de beweging.

Ik wil je dus uitnodigen om een beweging te maken, puur en alleen om te onderzoeken hoe die beweging voelt.

* Je kan bijvoorbeeld in je huiskamer (of in het park) een stukje lopen. Maar loop dan veel langzamer dan je normaal doet, zodat je de spieren en botten kan voelen, en het contact van je voetzolen met de grond.
* Je kan ook je armen langzaam op en neer bewegen, of rondjes draaien met je polsen, terwijl je je aandacht helemaal bij die beweging houdt. Je zal merken, dat ook een kleine beweging een schat aan ontdekkingen verborgen houdt.

Mijn persoonlijke favoriet zal ik hier beschrijven:
1 * Ga staan en sluit je ogen, voel hoe je langzaam heen en weer schommelt omdat je lijf continue balans aan het houden is.
2 * Op je inademing breng je je armen omhoog, alsof je de lucht opschept, en strek je je armen helemaal uit.
3 * Op je uitademing breng je je armen langzaam naar beneden, alsof je de lucht naar beneden duwt.
4 * Herhaal deze beweging gedurende 5 minuten, terwijl je met je aandacht steeds terugkeert bij de beweging.

Ik ben benieuwd wat voor een beweging jij gekozen hebt!
Laat je het hieronder weten?

De leukste reacties maken kans op een mindfulness retraite voor twee personen!