Mindful Mei: Dag 8 – Lichaam

Mindful Mei: Dag 8 – Lichaam

Afgelopen week zijn we begonnen met Mindful Mei, en hebben de basics van opmerken en waarnemen onderzocht. Alle zintuigen pikken signalen op die in het HIER en NU plaatsvinden. Een ander hulpmiddel bij mindfulness en meditatie is de ademhaling. Daar hebben we op dag 1 en gisteren aandacht aan besteed.

Er is een basis-instrument dat impliciet aan de orde is gekomen: Het lichaam. Je lichaam is de basis. Met je lichaam ervaar je al je zintuigen, met je lichaam haal je adem. Vandaag gaan we dus wat extra liefde en aandacht aan dat lijf geven, en misschien kom je er nog wel iets interessants tegen!

Als we de signalen in ons lichaam goed leren kennen en herkennen, geeft ons lijf ons een schat aan informatie die we kunnen gebruiken in onze mindfulness beoefening.

Omdat het maandag is, beginnen we de week weer met de wekelijkse Maandag Meditatie. Iedere week zet ik op maandag ochtend een meditatie online, zodat je mediteren kan oefenen met begeleiding. De oefening van vandaag heet: ‘De Bodyscan’. Het is een meditatie van 16 minuten, waarmee je stap voor stap je door je hele lijf een ontdekkingstocht maakt. Doe je mee?

1 * Ga ergens liggen of zitten.
2 * Luister de meditatie uit de link
3 * Laat in een reactie onder dit bericht weten wat je tegen bent gekomen!

https://soundcloud.com/user-418014873/bodyscan-maandagmeditatie-nicoline-smalbraak

Goede reis!

Liefs, Nicoline