Mindful mei: Dag 1 – Beginnen

Mindful mei: Dag 1 – Beginnen

Vandaag is de eerste dag van Mindful Mei! We gaan beginnen! Ergens mee beginnen is altijd lastig, maar toch is het nodig om iets nieuws te kunnen leren. Wat leren we deze maand precies? Mindfulness.

Mindfulness

Mindfulness is een houding van aandacht hebben voor het moment op een bepaalde manier. Met nieuwsgierigheid en zonder er direct een oordeel over te hebben. Mindfulness is een vaardigheid die je kan aanleren, en waarin je beter wordt naarmate je het vaker oefent. Oefenen is slechts een kwestie van steeds weer opnieuw beginnen. En daar is deze maand voor!

Mindful mei

Mei is een perfecte maand om met mindfulness te beginnen. Want de mindfulness houding is gemakkelijker te vinden in het voorjaar. In de lente krijg je vaak een beter humeur, zonder dat je daar echt iets voor hoeft te doen: De temperatuur warmt op, het blijft langer licht, bomen staan in bloei. Je zintuigen lijken ineens beter te werken. Je merkt bijvoorbeeld fluitende vogels op, of een mooie zonnestraal door het raam.

Makkelijke maand

Wat gebeurt is dit: Een goed humeur maakt je aandacht vanzelf breder. Als je stress hebt, krijg je last van tunnelvisie, en als je ontspannen bent merk je meer op. Maak dus gebruik van dit voordeel door in Mei, een ‘makkelijke maand’ te beginnen met oefenen. Als iets je goed af gaat, zal je het beter kunnen volhouden. En zo pluk jij er de rest van je leven de vruchten van!

Doe mee!

Doe je deze maand mee met Mindful Mei? Doe dan deze drie dingen:

* Laat onder dit berichtje weten dat je meedoet! Zo laat je aan jezelf en anderen zien dat je je committeert aan de oefeningen, en is het waarschijnlijker dat je het volhoudt.
* Tag vrienden in dit bericht om ze samen met jou mee te laten doen. Ook als je samen met iemand anders oefent is het makkelijker iets vol te houden. Dat zijn al twee kleine psychologische trucjes om jezelf te motiveren deze Mindful Mei.
* Luister de eerste meditatie van deze maand:

http://soundcloud.com/user-418014873/maandag-meditatie-mindful-mei-1-podcast