Podcast – Maandag Meditatie – Geluid en horen (6min)

Podcast – Maandag Meditatie – Geluid en horen (6min)

Vandaag doen we een meditatie van 6 minuten om het zintuig horen wat beter te leren kennen. Dus zoek je vaste plekje op, ga lekker zitten en begin met luisteren 🙂

Meditatie om naar de wereld te luisteren

Deze 6 minuten durende meditatie op geluid en het horen stemt je af op het hier en nu. Geluiden vinden altijd plaats in het huidige moment. Wordt wakker en luister naar de wereld om je heen. Deze meditatie kan je helpen om ook op andere momenten van de dag je oren te spitsen en het hier-en-nu binnen te treden.

Maandag meditatie

Iedere maandag zet ik een nieuwe meditatie online, waarmee je kan oefenen. Het zijn altijd korte mediaties, die je makkelijk in je dag kan inplannen. Mediteren is een skill, een vaardigheid, waar je beter in wordt naarmate je het meer doet. Net zoals pianospelen of een vreemde taal leren. Oefen elke maandag mee, en langzamerhand zal je zien dat je makkelijker je aandacht kan richten, en manieren vindt om met jezelf en je gedachten om te gaan.

Hoe begin je?

Omdat de opnames live zijn opgenomen tijdens mijn lessen, vertel ik dingen zoals: ga zitten op een stoel of kussen etc niet. Zoek dus een rustig plekje uit voor jezelf om te gaan mediteren, zorg ervoor dat je lekker zit, en zet daarna de opname aan. De aanwijzingen voor de meditatie komen dan vanzelf voorbij.

Vragen als je vastloopt

Mocht je naar aanleiding van de meditatie een vraag hebben, stuur me gerust een berichtje! Ik beantwoord je vragen graag. Beginnen met mediteren is niet moeilijk, maar je kan natuurlijk het een en ander tegen komen. Het is altijd fijn als je daar een beetje ondersteuning bij hebt. Succes!

https://soundcloud.com/user-418014873/meditatie-op-geluid-en-het-horen

Wil je een keer live bij mijn les aanwezig zijn? Kijk hieronder welke data ik lesgeef! En stuur me een mailtje om je aan te melden.

Maandag: 8:00-8:45 – De Bewustzijn School, Lutmastraat 81, Amsterdam – GRATIS
Dinsdag: 18:00-19:00 – Bluebirds, Louise Wentstraat 186, Amsterdam
Woensdag: 8:30-9:15 – De Nieuwe Yoga School, Laurierstraat 109, Amsterdam – GRATIS