Retraite aan het water (26-28 aug)

Retraite aan het water (26-28 aug)

image1-1

Ontsnap aan de hectiek van de stad op nog geen 15 minuten van Amsterdam. In onze moderne drukke levens nemen we bijna nooit de tijd om stil te vallen, terwijl juist in stilte de mooiste inzichten en veranderingen plaatsvinden. Meditatie en communicatie lijken elkaar uit te sluiten, maar kunnen elkaar ook verdiepen. Val met ons stil en treed in verbondenheid met je diepste waarheden tijdens Retraite aan het water.

INN ON THE LAKEVan vrijdag 26 tot zondag 28 augustus organiseren wij Retraite aan het Water in Broek in Waterland bij Inn on the Lake. Tijdens dit retraite staan mindfulness & communicatie en vernieuwend & gezond eten centraal. Wij zijn Timothy van Bentum, chefkok en fervent meditatie beoefenaar en Nicoline Smalbraak, mindfulnesstrainer en filosofe.

Aan het meertje in het midden van Broek in Waterland vind je een oase van rust. Inn on the Lake is een geweldig guesthouse met 5-sterren allure in een 17e eeuwse pastorie recht naast de kerk. Het hotel is door The Daily Telegram uitgeroepen in de top 3 van meest bijzondere plekken in en om Amsterdam. Hoewel onder de rook van Amsterdam, is Broek in Waterland nog altijd een onontdekte parel.

// Wat

In drie dagen gaan we tijdens Retraite aan het Water onze geest onderzoeken. Tijdens het retraite zullen we verschillende meditaties doen, waaronder Insight Dialogue zoals ontwikkeld door Gregory Kramer. Insight Dialogue is mediteren in interactie. Het is een interpersoonlijke manier van mediteren, waarbij je de kalmte en het inzicht dat je ontwikkelt in individuele meditatie, direct integreert in interactie met een gesprekspartner. Daarnaast zullen we bewegingsoefeningen doen en een boottocht maken, is er mogelijkheid te wandelen in de omgeving en wordt het hele weekend gekookt door onze chef Timothy.

// Voor wie:

Het retraite is toegankelijk voor iedereen die enige meditatie ervaring heeft en behoefte heeft om deze ervaring te verdiepen. Als je wil ontsnappen aan de drukte van de stad om je eigen waarheden te (her)ontdekken, mail dan gerust voor meer informatie! Ook als je samen met je partner of een vriend communicatie wil verdiepen kun je bij Retraite aan het Water goed terecht.

// Investering:

Tijdens Retraite aan het Water verblijf je twee nachten in Inn on the Lake in Broek in Waterland. Inbegrepen in de prijs zijn 6 gezonde vegetarische maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner), koffie & thee, de docent(en), een stilte boottocht en werkboek. Let op! er is beperkt plek in Inn on the Lake, mocht je overwegen om mee te doen, reageer dan snel.

Shared Room: €395,- p.p.

Single Room: €560,- p.p.

// Hoe:

Als je interesse hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar: nicoline@freelancefilosoof.com. Kijk alvast op www.innonthelake.nl om de locatie te bewonderen en alvast je kamer uit te zoeken.

Let op! Er is beperkt plek! Inn on the lake heeft 4 tweepersoons kamers (8 personen). Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt.

Mocht er veel interesse zijn, kunnen we mogelijk uitbreiden naar een nabij gelegen Bed and Breakfast.

// Wie:

image2-1

Timothy van Bentum (1987) wordt gedreven door de wens om het drukke leven te combineren met rust en inspiratie. Eten is hét middel voor Timothy om connectie te maken met wat hij kan en wil geven aan anderen. Hij ziet voedsel als communicatiemiddel en voedt niet alleen het lijf maar ook de ziel. Na 8 jaar in toprestaurants (Ciel Bleu, &Samhoud Places en Librije’s Zusje Amsterdam) gewerkt te hebben legt hij zich tegenwoordig toe op de ontwikkeling van de diners in guesthouse Inn on the Lake, waar culinaire gerechten gezonde voeding ontmoeten.

 

image3-1

Nicoline Smalbraak (1984) is gedurende haar studie wijsbegeerte en psychologie voor het eerst met Oosterse filosofie in aanraking gekomen. Vanuit een wetenschappelijke interesse werd zo een wereld van nieuwe denkbeelden voor haar ontsloten. Na een jarenlange flirt met meditatie en het volgen van retraites in binnen- en buitenland besloot zij een opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen bij het Centrum voor Mindfulness. Zij geeft behalve 8-weekse trainingen ook losse Mindfulness lessen aan De Bewustzijn School en is aangesloten bij de VMBN. Zij heeft bij Bart van Melik les gehad in de Insight Dialogue methode.