Geef jezelf mindfulness cadeau

Geef jezelf mindfulness cadeau

Geef jezelf begin van het jaar 2016 het mooiste cadeau wat je aan jezelf kan geven:

Leven met aandacht

Heb je weleens het gevoel dat het leven aan je voorbij raast zonder dat je er alles van meekrijgt?

Je eet je ontbijt al fietsend of in de trein naar je werk. Op kantoor ben je veel afgeleid door mailtjes die binnen blijven stromen. In de avond spreek je snel met vrienden af of ruim je het huis op terwijl je telefoneert. Bij het naar bed gaan lig je in bed naar het plafond te staren terwijl je je zorgen maakt over alles wat je morgen moet doen, of denk je nog na over die ene opmerking die je collega tijdens de lunch maakte, of over hoe je de vakantie toch gaat betalen. Tijd voor jezelf lijk je eigenlijk alleen op vakantie te hebben, maar zelfs dan laten de gedachtes en zorgen die niets te maken hebben met het hier en nu je niet los.

Herkenbaar? Dan is mindfulness misschien iets voor jou.

“Mindfulness betekent aandacht geven op een bepaalde manier. Gericht. In het hier en nu. Niet veroordelend.” – John Kabat-Zinn

Mindfulness

Op 18 januari gaat er weer een nieuwe 8-weekse mindfulness training van start, in deze acht weken bouw je aan een aandachtsvolle levenshouding en persoonlijke meditatie routine, waar jij de rest van je leven de vruchten van kan plukken. Meld je hier aan!

Mindfulness en meditatie zijn vaardigheden die je kan ontwikkelen. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het je af zal gaan. Net zoals bijvoorbeeld het leren spelen van piano of spreken van een nieuwe taal. Mindfulness is geen zweverig begrip, maar is een praktische techniek die je in je eigen leven kan leren toepassen. Je ontwikkelt zo het vermogen om meer rust, aandacht en plezier voor jezelf te creeeren in het NU.

Praktische informatie:

  • Data: 18, 25 januari, 1, 8, 14, 21, 22, 29 februari, 7 maart.
  • Voertaal: Nederlands
  • Aantal bijeenkomsten: 9 (7 maandagen en 2 zondag)
  • Tijd: maandagen en zondag 14 februari 19:00-21:30
  • Stiltedag: zondag 21 februari 10:30-16:00 (de stiltedag is geen verplicht onderdeel, maar wel aangeraden)
  • Locatie: De Bewustzijn School, Lutmastraat 81
  • Plaats: Amsterdam
  • Docent: Nicoline Smalbraak
  • Prijs: € 325,- (dat is incl. thee en koekjes op de avonden, een lunch op de stiltedag en BTW)

Waarom 8 weken? Uit onderzoek blijkt dat er na acht weken mediteren structurele veranderingen plaatsvinden in het brein, die jou de effecten laten ervaren, en jou helpen je routine voort te zetten. Het is daarom belangrijk om tijdens de cursus daadwerkelijk dagelijks 30-60 minuten te besteden aan de thuisbeoefening.

Hoe werkt meditatie? Meditatie brengt je aandacht in het hier en in het nu, en daarmee automatisch niet bij zaken waar je je zorgen over maakt, zaken die stress veroorzaken. Bekijk dit filmpje waar het concept van meditatie wetenschappelijk wordt uitgelegd.

Is het iets voor mij? Heel simpel gezegd: Als je graag met meer compassie naar jezelf en anderen zou willen kijken, als je de behoefte hebt om meer controle te krijgen over de dingen waar jij je aandacht aan besteed, en als je graag kennis wil maken met een diepere kalmte in jezelf, kun je het tenminste eens proberen. Hieronder een fimpje van Amerikaanse nieuwslezer Dan Harris die eerst sceptisch was, en nu enthousiast over zijn ervaringen vertelt.

Intake: Voordat je mee kan doen aan de training houden we een telefonisch intake gesprek. In dit gesprek kun je aangeven waarom jij de cursus wil volgen, zodat ik beter rekening kan houden met jouw wensen en je beter kan begeleiden.

Mail om je aan te melden naar: nicoline@freelancefilosoof.com

12122409_897496433631447_3145452767690867212_n

Over de docente: Nicoline Smalbraak (1984) is gedurende haar studie wijsbegeerte en psychologie voor het eerst met Oosterse filosofie in aanraking gekomen. Vanuit een wetenschappelijke interesse werd zo een wereld van nieuwe (maar oh zo herkenbare) denkbeelden voor haar ontsloten. Omdat de praktische toepasbaarheid van deze filosofie haar altijd trok raakte zij gaandeweg in de ban van yoga en meditatie, om direct in de wereld te kunnen ervaren wat anders slechts bij boekenwijsheid bleef.

Na een jarenlange flirt met meditatie en het volgen van retraites in binnen- en buitenland besloot zij een opleiding te volgen bij het Centrum voor Mindfulness. De wetenschappelijke manier waarop meditatie in mindfulness benaderd wordt, is er een waarbij Nicoline zich thuis voelt. Haar aardse en praktische aanpak maakt de meditatie en mindfulness lessen die zij geeft heel toegankelijk. Zij geeft behalve 8-weekse trainingen ook losse ‘Mindstijl’ lessen aan De Bewustzijn School. Zij is aangesloten bij de VMBN (Vereniging voor mindfulnesstrainers in Nederland) in categorie 2.