Schilderfestival Noordwijk

Schilderfestival Noordwijk

In de week van maandag 15 tot en met zondag 21 juni ben ik een van de deelnemende kunstenaars aan het Schilderfestival Noordwijk 2015! Ik kijk er ontzettend naar uit, maar vind het ook spannend. Ik heb aan zo’n officieel kunst evenement natuurlijk nog niet eerder meegedaan.

logo-schilderfestival-noordwijk

In de festivaltent op het strand bij Strandpaviljoen de Zeester worden elke dag de schilderijen van alle deelnemende kunstenaars opgehangen en verkocht. Iedereen die interesse heeft in werk van mijn hand, kan deze week dan ook daar zijn slag slaan!

Ik hoop dat ik iedere dag tenminste een schilderij maak, maar wellicht lukt dat wel. Wat ga ik deze week maken? Anders dan het werk in opdracht waarbij ik heel secuur een idee uitwerk, verwacht ik met het kijken naar het spelen van licht op zee en in de lucht sneller, vluchtiger werk wellicht te maken. Maar ik weet het eigenlijk ook niet precies. Dat is voor mij net zo’n verrassing als voor iedereen! Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om een week lang vrij werk te maken. Ik kijk er ook naar uit om een week lang temidden van andere kunstenaars mijn ezeltje op het strand op te zetten en elkaar te inspireren!

schilderfestival-noordwijk-artikel4

Thema van de week is kunst op de grens van land en zee, behalve de locatie van het festival, is dat ook precies de plek waar ik in mijn fantasie vaak vertoef als ik mijn werk maak. Ik ben benieuwd! Wat u?

DESTEIGER
De Steiger – September 2014 – Acryl op doek – 60×80

LEERZEILEN
Leer Zeilen – November 2014 – Acryl op doek – 60×80

————

Van maandag 15 juni tot en met zondag 21 juni 2015 vindt de 17e editie van het Schilderfestival Noordwijk plaats. Aan zee, bij strandpaviljoen De Zeester aan de Astrid Boulevard 106. Opnieuw neemt een keur aan nationale en internationale schilders op uitnodiging deel. Het festival vindt plaats in de open lucht en er zijn veel modelsessies aan zee (en in zee). In de festivaltent die op het strand staat zijn de nog natte doeken van de schilders te koop. Dagelijks groeit het aanbod. Maar wie het eerst komt, die het eerst maalt. Voor liefhebbers en verzamelaars is het de kunst een klein meesterwerk te vinden voor een uiterst schappelijke prijs.

Het thema van het Schilderfestival Noordwijk is in 2015 “kunst op de grens van land en zee”.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk, Koninklijke Talens en tal van andere sponsporen en vrienden.