Zoete aardappel met zuurkool

Zoete aardappel met zuurkool

Wederom een easy peasy lievelingsgerecht. Met maar 3 ingrediënten, en klaar in een vloek en een zucht. Ik eet dit gerecht vaak, heel vaak. Bijna altijd heb ik zoete aardappel in huis, en ook zuurkool is in mijn keukenkastjes meestal wel te vinden. Ik hou van de smaak van zoete aardappel, en in combinatie met zuurkool krijg je een verrassende twist op onze ouderwetse Hollandse stamppot.

image4 image3

Dit heb je nodig (voor 3/4 personen):

  • Zoete aardappels, ik gebruikte er 4
  • Zuurkool 500 gram
  • Olijfolie

Optioneel voor de vleeseter (en dan wel extra lekker):

  • Worstjes. Ik haal soms Merquez worstjes bij de Turkse slager bij mij om de hoek. Deze keer had mijn vriendin Linda Gekruide lamsworstjes van de Marqt gehaald. Van Texels lam, dus lekker lokaal. Die smaakten ook fantastisch.

image1 image5

Zo maak je het:

  • Kook de aardappels
  • Kook tegelijk de zuurkool
  • Stamp de zoete aardappels fijn en meng de zuurkool er doorheen met een lekkere scheut olijfolie
  • Bak, als je ervoor kiest om vlees te eten, de worstjes rondom bruin

image7 image6

Omdat de structuur van zoete aardappels verschilt van onze oude vertrouwde pieper hoef je niet met melk en boter in de weer om een lekkere smeuïge puree te maken. Gewoon een scheutje olijfolie voldoet! Dus ook heerlijk gezond. Bovendien is zoete aardappel, anders dan de naam wellicht doet vermoeden sowieso een gezonde aardappel! Met andere vitaminen en mineralen dan onze bekende pieper een goede aanvulling op ons dagelijks menu.

Probeer het eens uit!