Pasta voor een luie dag

Pasta voor een luie dag

Je hebt van die dagen dat je eigenlijk een beetje te lui bent om boodschappen te doen maar tegelijkertijd wel zin hebt in lekker eten. Op zulke dagen eet ik vaak ‘pasta aglio e olio’. De meest simpele pasta die er is, met slechts olijfolie, knoflook en chilipeper. Als je het in huis hebt, een beetje Parmezaanse kaas er overheen. Heerlijk vind ik dat. Super simpel, superlekker.

image5 image1

Afgelopen weekend had ik weer zo’n dag. Ik had de spaghetti en knoflook al klaarstaan, en hoopte een blokje Parmezaan in de ijskast te vinden. Bij een blik in de ijskast vond echter ook een zak bijna verlepte spinazie en twee uitgedroogde limoenen. Die moest ik eigenlijk ook op eten, anders zou ik het moeten weggooien. En voedsel verspillen vind ik natuurlijk een doodzonde!

Ik besloot alles bij elkaar te gooien. En het resultaat was geweldig, een nieuwe favoriet!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

 • Olijfolie
 • 300 gram pasta Pasta
 • 3 tenen knoflook
 • Gedroogde of verse chilipeper
 • Rood uitje
 • Blokje Parmezaanse kaas
 • Twee limoenen
 • Spinazie 500 gram

image4

Zo maak je hem:

 • Zet de pasta op het vuur, zodra die bijna gekookt is begin je aan de saus, die is namelijk klaar in 5 minuten.
 • Bak in de olijfolie het rode uitje glazig, en gooi de chilipepers en als laatste de knoflook erbij.
 • Blancheer de spinazie in het oliemengsel olie.
 • Knijp de limoenen uit over de spinazie.
 • Haal de pasta van het vuur.
 • Meng de pasta door het spinazie mengsel en gooi er Parmezaanse kaas overheen.

That’s it!

Laat me weten of de pasta jullie ook zo goed bevallen is!

image3 image2