Festival: KRACHTVOER

Festival: KRACHTVOER

krachtvoer grondKRACHTVOER is een festival over eten in Antwerpen. Op 19 en 20 oktober 2013 zal het plaatsvinden en ik ben erbij!

Het centrale thema is grond, en over dit thema zal ik op zaterdag 19 oktober een lezing geven. Op de twee dagen ervoor geef ik aan middelbare scholieren een introductie in voedsel en voedselproblematiek. Een geweldige kans om aan jongeren uit te leggen waar het mis gaat in onze maatschappij, en hoe je daar toch een ‘goed leven’ in kan leiden. Want ondanks de misstanden op wereldniveau, is het mogelijk om op persoonlijk niveau in overeenstemming met je waarden te leven. Maar het is natuurlijk wel noodzakelijk om te weten waar je die waarden op baseert.

Grond is de basis waarop al het leven zich vormt. Het is de voedingsbodem voor gewassen, maar heeft daarnaast ook een filosofische connotatie. Redenen moeten bijvoorbeeld altijd gegrond zijn voordat ze aangenomen kunnen worden. Zowel het denken als ons voedsel ontspruit dus uit een ondergrond. Kom langs op de 19e om er meer over te horen!

grond