Over mij

‘Freelance Filosoof, wat is dat precies?’, vragen mensen mij vaak, het is misschien niet een duidelijke term. Ik heb filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, dus daarom ben ik een filosoof. Freelance is een term die we over het algemeen gebruiken voor mensen die zelfstandig werken in de culturele of creatieve sector. Voor mij betekent het ongeveer dat, maar vooral houdt het in dat ik vrij ben. Ik ben Nicoline Smalbraak en streef een goed leven na, maar wat houdt het in om een goed leven te leiden?

Ik heb veel bewondering voor diegenen die in een duidelijk pad van A naar B lijken te lopen. Zelf doe ik dat niet. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om te kiezen, niet omdat ik het moeilijk vind om beslissingen te nemen, maar omdat ik in zoveel dingen geïnteresseerd ben. Ik hou van het leven in al zijn rijkdom en ik wil alles eruit halen wat er in zit.

Al op jonge leeftijd interesseerde ik mij voor filosofie en zelfontwikkeling en had ik tal van artistieke bezigheden. Zo werk ik tegenwoordig behalve als filosoof, ook als mindfulness trainer en kunstenaar. Liefde voor eten is mij met de paplepel ingegoten en voedsel is mijn favoriete onderwerp om over te denken/spreken. Soms noem ik mijzelf Foodfilosoof, maar krijg dan meteen altijd enorme behoefte om mijn tanden in totaal andere vraagstukken te zetten. Freelance Filosoof noem ik mijzelf dus om mijn opties zo veel mogelijk open te houden. Weet jij van een nieuwe (of oude) weg die ik kan inslaan? Laat mij dat dan weten.

Je zal op mijn site beschouwingen vinden over de wereld om ons heen, en hoe die te duiden is. Daarnaast ook wellicht wat levensadvies, niet in de laatste plaats aan mijzelf gericht. Momenteel ben ik bezig een nieuwe website te bouwen, excuses dus als er hier wat verouderde informatie op staat.

Nicoline def klein

Foto genomen door mijn goede vriendin en lievelingsfotograaf Odette Denijs