Nicoline Smalbraak over het goede leven

PODCAST – maandag meditatie – 5 min

PODCAST – maandag meditatie – 5 min

Op deze maandag doen we een korte maar krachtige meditatie: de ademruimte. Deze meditatie kost je 5 minuten.Ik wil je dan ook aanraden om hem misschien vaker te doen dan alleen in de ochtend. Zet bijvoorbeeld een wekkertje op je telefoon en doe hem ook eens midden op de dag, of aan het einde van de werkdag. Zo kan je met deze meditatie oefenen hoe het is om je automatische piloot uit te zetten, en een mindful pauze nemen.

5 minuten Ademruimte

Bij deze meditatie gaat het eigenlijk om het nemen van 3 stappen. Eerst neem je een moment om te voelen hoe het met je gaat aan het begin van de meditatie. Je kan bijvoorbeeld je lijf voelen, opmerken of er gedachten zijn en ook inchecken bij hoe je je voelt. Je maakt als het ware de balans op: “hoe gaat het met mij?” De volgende stap is dat je ademhaling opzoekt. Je concentreert al je aandacht op je adem, en volgt die zo’n 10 a 20 ademhalingen. De laatste stap is je aandacht weer breed laten worden, om opnieuw te voelen hoe het met je gaat. Misschien merk je wel een verschil!

Maandag meditatie

In de afgelopen maanden heb ik veel van de lessen die ik wekelijks geef opgenomen. Superleuk om opnames te hebben van mijn lessen, maar het opnemen heeft natuurlijk alleen zin, als ze ook beluisterd worden! Ik wil daarom deze meditaties graag met jullie delen, en zal daarom iedere maandag een meditatie op mijn website zetten. Deze meditatie kan je downloaden via de onderstaande link, of beluisteren via mijn Podcast.

Hoe begin je?

Omdat de opnames live zijn opgenomen tijdens mijn lesjes, vertel ik dingen zoals: ga zitten op een stoel of kussen etc niet. Zoek dus een rustig plekje uit voor jezelf om te gaan mediteren, zorg ervoor dat je lekker zit, en zet daarna de opname aan. De aanwijzingen voor de meditatie komen dan vanzelf voorbij.

Vragen als je vastloopt

Mocht je naar aanleiding van de meditatie een vraag hebben, stuur me gerust een berichtje! Ik beantwoord je vragen graag. Beginnen met mediteren is niet moeilijk, maar je kan natuurlijk het een en ander tegen komen. Het is altijd fijn als je daar een beetje ondersteuning bij hebt. Succes!

FreelanceFilosoofLogo-01
Klik op de afbeelding de meditatie af te spelen

Wil je een keer live bij mijn les aanwezig zijn? Kijk hieronder welke data ik lesgeef! En stuur me een mailtje om je aan te melden.

Maandag: 8:00-8:45 – De Bewustzijn School, Lutmastraat 81, Amsterdam – GRATIS
Dinsdag: 8:00-8:45 – Bluebirds, Louise Wentstraat 186, Amsterdam
Woensdag: 8:30-9:15 – De Nieuwe Yoga School, Laurierstraat 109, Amsterdam – GRATIS
Woensdag: 20:00-21:15 – Bluebirds, Louise Wentstraat 186, Amsterdam